НАЧАЛО  |  КАЛЕНДАР  |  ОТСТЪПКИ  |  ОБЩИ УСЛОВИЯ  |  УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ  |  ЗА НАС  |  КОНТАКТИ 
ЕКСКУРЗИИ - Ч У Ж Б И Н А
ЕКСКУРЗИИ - Б Ъ Л Г А Р И Я
Почивки в Турция - автобус
Почивки в Гърция - автобус
Почивки в Хърватия - автобус
Почивки Турция - самолет
Летни екскурзии 2013
Септемврийски празници 2013
Нова Година 2014
За един ден в чужбина ...
Пътеписи
Златна възраст 55+
Томболи и Конкурси
Информация транспорт
Промоции
Нови програми
Новини

Календар на пътуванията
Юли 2013 Август 2013 Септември 2013 Октомври 2013 Ноември 2013 Декември 2013
Януари 2014 Февруари 2014 Март 2014 Април 2014 Май 2014 Юни 2014

Лято 2018 в Сиде

« »

Лято 2018 в Сиде

8 дни / 7 Нощувки
28.04.2018 г. 26.05.2018 г. 23.06.2018 г. 30.06.2018 г. 21.07.2018 г. 28.07.2018 г. 25.08.2018 г. 22.09.2018 г. 29.09.2018 г.
Цена от:  321 EUR


 
Полетно разписание: ОЧАКВАЙТЕ СКОРО

Ден 1:
Директен чартърен полет от София/Терминал 2 - Анталия. Посрещане и трансфер до избрания хотел. Свободно време. Нощувка.

Ден 2:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия. Ако сте любители на круизните пътувания, то една Разходка с яхта би изпълнила прекрасно деня ви. Плавайки по крайбрежието, ще достигнете до живописния водопад Карпу Калдаран – мястото, където река Дюден пада шумно в морето от 50 м. височина. Следващата спирка е пристанището Калеичи в стария град, където ще хвърлите котва сред множеството яхти - време за обяд. Разходката продължава към остров Сечан, който се намира на 10 км от пристанището - формата на острова наподобява профила на мишка, откъдето идва и името му. Спирка за плуване в кристалните води на Средизмено море. Обиколка завършва с посещение на залива Chaltydzhak и отново време за плуване. Екскурзията завършва на яхтеното пристанище на Челеби. Ако ли пък сте любители на подводния свят – то потопете се в едно Дайвинг приключение, плувайки сред ярки корали, разпръснати около многото подводни пещери и потънали руини. Не е необходимо да притежавате специален сертификат, за да може да се насладите на това изживяване. Пътуването включва плаване със специално оборудвана лодка, обучение от опитни инструктори и две половин-часови гмуркания. Екскурзията включва обяд на борда на лодката. Трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 3:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до Ефес - най-големият и най-добре запазеният древен град в света. Трудно е да се повярва, но днес градът изглежда почти без промяна от основаването му през XI век преди новата ера. Разходка из древни улици, римски бани, домът на любовта (публичен дом), огромен амфитеатър, библиотека, фонтана на император Адриан, акведукт, храма на Артемида. Време за почивка и обяд (включен в цената на екскурзията). Следва посещение на Дома на Дева Мария, където според легендата тя прекарва последните години от живота си. В близост е съвременния град Селчук, ще видите храма на Артемида, джамията Иса Бей (XIII век пр.н.е). и крепостта Селчук. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до Памуккале. “Замъкът от памук” е един от най-удивителните туристически обекти. Водни струи от древния град Хиераполис, богати на минерални соли, падайки от голяма височина, създават причудливи, вкаменени, ослепително бели каскади. В това живописно място от горещите извира вода, пренаситена с калциев карбонат. Когато тя достига до повърхността, от нея се освобождава CO2, а калциевият карбонат се отлага, като образува варовикови отлагания върху скалистите тераси. Благодарение на минералния си състав, водата спомага за лечението на редица заболявания. По време на екскурзията можете да се изкъпете в един от най-древните в света изкуствени басейни, както е правила самата Клеопатра и древните римски императори. Професионален екскурзовод ще ви разкаже интересни истории за тези места. Памуккале е в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия до Кекова и Мир Ликийски. Екскурзията започва с обиколка с яхта до удивително красивия остров Кекова, където през прозрачната вода могат да се видят развалините на античните градове Кекова и Симена, потънали под водата в резултат на земетресение. Следва обяд в рибарско селище (включен в цената), а след това пътуване с автобус към Мир Ликийски. През първото хилядолетие Мир е столица на Ликия – неголяма, но независима страна. Ликийците смятали архитектурата за по–висше от всички останали изкуства, особено при строителството на гробници. До наши дни е запазен удивителен комплекс скални гробници. Наблизо се намира и църквата, в която се предполага, че е погребан Св. Николай. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 6:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия. Ако харесвате екстремните преживявания, то може да посветите деня на Рафтинг, Парапланеризъм или на Джип сафари: Рафтинг – изглежда опасно, но всъщност е едно вълнуващo 12-километрово спускане със салове и канута по планинска река, игри, къпане, барбекю сред природата. За вас ще се грижат квалифицирани инструктори, ще бъдете обезопасени с каски и спасителни жилетки. Пътуването завършва с вечеря в ресторант с красива гледка към планината; Полетът с парапланер е уникален и незабравим. Насладете се на кратка обиколка из околността и вижте колко е красива Анталия дори и от 1200 м. височина; Джип сафари – екстремност през неравен терен, каньони, надолу към планински плата и речни корита, а след това нагоре към височина от 1800 м., а най-смелите могат да се изкъпят във водите на водопад. Обяд в живописна котловина. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 7:
Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия със самолет до Кападокия или Северен Кипър: Кападокия има уникално историческо и културно наследство. Там се намират приказните "комини“ – формирали се преди 13 милиона години впечатляващи природни скални образувания, сякаш обитавани от призраци. В националния парк Гьореме можете да се насладите на изумителните манастири, църкви и къщи, издялани в меките скали преди стотици години. Има над 30 църкви и параклиси с фрески от IX и XI в. Посещение на древния град Каймаклъ, обявен като туристическа атракция - спускайки се в дълбините му по многобройни тесни и наклонени тунела, ще се докоснете до уникални древни съоръжения - изсечени в скалите църкви и манастири, спални помещения, каменни трапезарии и изумително запазени стенописи. Няма как да пропуснете и музея на открито в Гьореме- комплекс от църкви и параклиси със запазените древни стенописи; Северен остров Кипър се счита за турска територия. Полетът до там трае около час и половина. Първата спирка е древния град Салямис, където ще видите скритите из руините училище, театър, пристанище, базиликата „Свети Епифаний“ и храм на Зевс. Следващата спирка е град Фамагуста, който през Средновековието се е смятал за най-богатия град в света. Ще видите стари квартали, венециански стени, катедралата „свети Никола“, превърната в музей, мъртвият град Вароша, чийто плаж е признат за един от седемте най-добри в света, но града е забранена за зона. Няма как да пропуснете туристическата столица на Северен Кипър- Кирения, от където ще се качите на лодка, с която ще обиколите крайбрежието и ще вкусите от местната кухня. Вечерта - свободно време за обиколка из Кирения. Полет за Анталия, връщане в хотела. Нощувка.

Ден 8:
Закуска. Освобождаване на стаите до 12:00ч. Багажът може да бъде оставен за съхранение в стая около рецепцията, предназначена за това. Свободно време. Трансфер до летището и полет за София, Терминал 2.


ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • самолетен билет София - Анталия - София с чартърен полет;
 • пътнически и летищни такси /които са в размер на 79 евро на човек към 19.10.2017/;
 • 7 нощувки в избрания хотел на съответния пансион;
 • трансфери летище - хотел - летище;
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро (с Assistance).

ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • екскурзии по желание (закупуват се на място след пристигане в Анталия);
 • доплащане за медицинска застраховка за 8 дни за лица от 65 до 75 г: 5 евро; за лица от 75 до 80 г: 14 евро;
 • горивна такса **;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ''Групама Застраховане'' ЕАД".

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 • 1. Плащания:
 • депозит в размер на 250 лева на човек от общата дължима сума на човек при записване;
 • доплащане: до 22 дни преди датата на пътуване.
2.Необходими данни за всички пътуващи:
 • 2.1. Три имена на латиница по международен паспорт.
 • 2.2. Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин.
 • 2.3. Номер на паспорт и дата на валидност.
 • 2.4. Забележка, в случай че лицето не е български гражданин.
  • Пътническите листове се оптимизират в съгласие с новите изисквания за използването на Резервационни Данни за Пътниците (PNR) и Предварителна Пътническа Информация (API) за чартърните полети. В България тези промени се регулират от закона за ДАНС, обнародван в ДВ на 23.02.2016г – повече информация можете да намерите ТУК.
3. Анулационни срокове:
 • 3.1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 45 дни преди датата на пътуването;
 • 3.2. При анулация от 44 до 22 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит;
 • 3.3. При анулация от 21 до 8 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването;
 • 3.4. При анулация от 7 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕВОЗВАЧА:
авиокомпания Bulgaria Air
 • седалище и адрес: София, бул.Брюксел-1, Летище София
 • номер на лиценз: BG 2407 - 12
 • тип самолет: Airbus A319/Embraer 190 (E-90)

УТОЧНЕНИЕ**:
 • Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата: София: 502 долара на тон; Анталия: 512 долара на тон и при валутен курс 1 Eur = 1,08 USD. Поради постоянно променящите се цени на горивата и валутния курс USD / EUR авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge).

Важно:
 • Поради динамиката на ценообразуването, моля да имате предвид, че цените по стандартни и ранни записвания могат да бъдат прекратени или променени преди посочения срок на действие на офертата. За това препоръчваме резервация във възможно най-кратък срок след предоставяне на оферта и избор на хотел.

 • Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 60. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Промоционалните цени за ранни записвания, ако има такива, са валидни при записване и авансово плащане в размер на 40% при резервация с пълно плащане до 21 дни преди датата на пътуване. Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели.
 • Медицинската застраховка е сключена в ''Групама Застраховане'' ЕАД /асистираща компания: EUROCROSS ASSISTANCE/.
 • Гражданите на Република България, притежаващи международни паспорти с валидност минимум 60 дни след датата на отпътуване от Турция, могат да влизат, пребивават, преминават транзит и напускат територията на Република Турция без визи за срок до 90 (деветдесет) дни в рамките на 6 (шест) месеца, считано от датата на първото им влизане, през всички гранично-контролни пропускателни пунктове.CRYSTAL ADMIRAL RESORT SUITES & SPA 5 * -
Хотелът е разположен на 80 км от летището в гр. Анталия, на ...
от 423.5 EUR
повече
SENTIDO TURAN PRINCE 5 * -
Хотелът е разположен 55 км от летище Анталия, на 12 км от Си...
от 626 EUR
повече
CLUB HOTEL TURAN PRINCE WORLD 5 * -
Хотелът е разположен на 75 км от летището в гр. Анталия, на ...
от 643.5 EUR
повече
SUNIS ELITA BEACH RESORT HOTEL & SPA 5 * -
Хотелът е разположен на 90 км от летището на гр. Анталия, на...
от 441 EUR
повече
LUNA BLANCA RESORT & SPA 5 * -
от 692 EUR
повече
SUENO HOTELS BEACH SIDE 5 * -
Хотелът е разположен на 60 км от летището в гр. Анталия, на ...
от 524 EUR
повече
KAMELYA K CLUB HV-1 -
Хотелът е разположен на 55 км от летището в гр. Анталия, на ...
от 740 EUR
повече
STARLIGHT RESORT HOTEL 5 * -
Хотелът е разположен 75 км от летището в гр. Анталия, на 8 к...
от 400.5 EUR
повече
KAMELYA FULYA HOTEL 5 * -
Хотелът е разположен на 55 км от летището в гр. Анталия, на ...
от 801.5 EUR
повече
CRYSTAL SUNSET LUXURY RESORT & SPA 5 * -
Хотелът е разположен на 65 км от летището в гр. Анталия, на ...
от 545.5 EUR
повече
KAMELYA SELIN HOTEL 5 * -
Хотелът е разположен на 55 км от летището в гр. Анталия, на ...
от 813.5 EUR
повече
CRYSTAL PALACE LUXURY RESORT & SPA 5 * -
Хотелът е разположен на 55 км от летището в гр. Анталия, на ...
от 647 EUR
повече
CRYSTAL SUNRISE QUEEN LUXURY RESORT&SPA ... -
Хотелът е разположен на 65 км от летището в гр. Анталия, на ...
от 633 EUR
повече
BARUT HEMERA 5 * -
Хотелът е разположен на 60 км от летището в гр. Анталия, на ...
от 672 EUR
повече
BARUT ARUM 5 * -
Хотелът е разположен на 65 км от летището в гр. Анталия, на ...
от 686 EUR
повече
ROYAL TAJ MAHAL 5 * -
"Хотелът е разположен на 48 км от летището на Анталия, на 5 ...
от 867.5 EUR
повече
ROYAL DRAGON HOTEL 5 * -
Хотелът е разположен на 48 км от летището в гр. Анталия, на ...
от 867.5 EUR
повече
ROYAL ALHAMBRA PALACE 5 * -
Хотелът е разположен на 40 км от летището в гр. Анталия, на ...
от 867.5 EUR
повече
BARUT SORGUN 5 * -
Хотелът е разположен на 65 км от летището в гр. Анталия, на ...
от 804.5 EUR
повече
BARUT CENNET & ACANTHUS 4 * -
Хотелът е разположен на 65 км от летището в гр. Анталия, на ...
от 1053 EUR
повече
ALVA DONNA BEACH RESORT COMFORT 5 * -
Хотелът е разположен на 55 км от летището в гр. Анталия, на ...
от 605.5 EUR
повече
SIDE CROWN SERENITY 5 * -
от 238 EUR
повече
SIDE CROWN SUNSHINE 5 * -
от 602.5 EUR
повече
SIDE CROWN PALACE 5 * -
от 510 EUR
повече
SIDE CROWN CHARM PALACE 5 * -
от 645.5 EUR
повече
ADORA GARDEN 3 * -
от 423 EUR
повече
SIDE YESILOZ HOTEL 3 * -
от 472 EUR
повече
THE COLOURS SIDE 4 * -
от 388 EUR
повече
LARISSA BEACH CLUB SIDE 4 * -
от 289 EUR
повече
ADORA HOTEL 3 * -
от 412.5 EUR
повече
ARMAS BELLA SUN 4 * -
Хотелът е разположен на 68 км от летището в гр. Анталия, на ...
от 315 EUR
повече
SIDE MIAMI BEACH HOTEL 3 * -
от 433 EUR
повече
DREAM FAMILY CLUB 4 * -
от 364 EUR
повече
SUNCITYSIDE HOTEL 4 * -
от 306 EUR
повече
MAYA GOLF HOTEL HV-2 -
Хотелът е разположен на 65 км от летището на гр. Анталия, на...
от 308.5 EUR
повече
MAYA WORLD HOTEL HV-2 -
от 328.5 EUR
повече
SIDE COROLLA HOTEL 4 * -
Хотелът е разположен на 65 км от летището в Анталия, на 4 км...
от 395.5 EUR
повече
PALM D'OR HOTEL 3 * -
от 447.5 EUR
повече
DREAM WORLD AQUA RESORT&SPA 5 * -
от 483 EUR
повече
SIDE VALENTINE RESORT & SPA 5 * -
от 472.5 EUR
повече
VENUS 4 * -
от 474 EUR
повече
SUN BEACH PARK 3 * -
от 415.5 EUR
повече
SUNRISE RESORT HOTEL 5 * -
Хотел: разположен на 80 км от летището в гр. Анталия, на 10 ...
от 400.5 EUR
повече
SEA WORLD RESORT&SPA 5 * -
Хотелът е разположен на 70 км от летището на гр. Анталия, на...
от 423.5 EUR
повече
SEA PLANET RESORT & SPA 5 * -
от 541.5 EUR
повече
EUPHORIA PALM BEACH RESORT HV-1 -
от 262.5 EUR
повече
SURAL RESORT 5 * -
Хотелът е разположен на 55 км от летището на гр. Анталия, на...
от 612 EUR
повече
CLUB NENA HV-1/5* -
от 580 EUR
повече
HORUS PARADISE LUXURY RESORT & CLUB HV-1... -
Хотелът е разположен на 64 км от летището в гр. Анталия, на ...
от 731 EUR
повече
AYDINBEY KING'S PALACE & SPA 5 * -
Хотелът е разположен на 60 км от летището на Анталия, на 15 ...
от 675.5 EUR
повече
TURQUOISE HOTEL SIDE 5 * -
от 581 EUR
повече
BARUT B SUITES 4 * -
от 185.5 EUR
повече
GRAND PRESTIGE HOTEL 5 * -
"Хотелът е разположен на 65 км от летището в гр. Анталия, на...
от 578 EUR
повече
MARITIM SARAY REGENCY RESORT& SPA 5 * -
от 381.5 EUR
повече
RAMADA RESORT SIDE 5 * -
от 564 EUR
повече
SILENCE BEACH RESORT 5 * -
Хотел: разположен на 85 км от летището на гр. Анталия, на 13...
от 563.5 EUR
повече
TUI MAGIC LIFE JACARANDA 5 * -
от 647.5 EUR
повече
KAYA SIDE 5 * -
Хотелът е разположен на 70 км от летището на гр. Анталия, на...
от 623 EUR
повече
NASHIRA RESORT & SPA 5 * -
от 556.5 EUR
повече
BONE CLUB SUNSET HOTEL & SPA 5 * -
от 608 EUR
повече
SIDE AURORA HOTEL 4 * -
от 248.5 EUR
повече
SIRMA HOTEL 4 * -
от 346.5 EUR
повече
SIDE SU HOTEL 4 * -
от 356.5 EUR
повече
SERENIS HOTEL 5 * -
от 566.5 EUR
повече
OZ HOTELS SIDE PREMIUM 5 * -
Хотелът е разположен на 45 км от летището в гр. Анталия, на ...
от 441 EUR
повече
SENTIDO FLORA GARDEN 5 * -
от 662 EUR
повече
SELGE HOTEL 3 * -
от 354.5 EUR
повече
CLUB SERENA BEACH 3 * -
от 501 EUR
повече
WASHINGTON RESORT 5 * -
от 570 EUR
повече
MARY PALACE RESORT&SPA 4 * -
от 652.5 EUR
повече
ARCANUS SIDE RESORT 5 * -
от 532 EUR
повече
DREAM WORLD RESORT HOTEL&SPA 4 * -
от 413 EUR
повече
VILLA SIDE RESIDENCE 5 * -
от 502 EUR
повече
SIDE ROYAL PALACE 5 * -
от 615.5 EUR
повече
MELISSA GARDEN APART 3 * -
от 385.5 EUR
повече
TERRACE ELITE RESORT 5 * -
от 406 EUR
повече
TERRACE BEACH RESORT 5 * -
от 574 EUR
повече
CESARS RESORT SIDE 5 * -
от 582 EUR
повече

Будва · Котор · Босна и Херцеговина · Сърбия · Белград · Пирот

ОТСТЪПКИ  |   КАЛЕНДАР  |   ОБЩИ УСЛОВИЯ  |   РЕЗЕРВАЦИЯ  |   ЗА НАС  |   КОНТАКТИ   Уеб Дизайн: ПроСтудио

Atlas-S © 2008